Mother and baby

Det är enkelt att “egentid” hamnar sist i prioriteringen så fort du blir mamma. Att hinna jobba, se efter din bebis, laga mat, handla och städa huset, så blir den egna tiden det som får ta ett steg tillbaka. Det är vitkigt att komma ihåg att vara en mamma i sig är ett heltidsjobb och precis som med alla andra jobb så måste du ta en rast och ladda batterierna. Ditt hus kommer inte att städa sig själv, så dessa städtips kommer att hjälpa dig att effektivisera hemmets städning och säkerhetsställa att du kan pressa in lite ”egentid” under din dag.

 

Ha ett paket med desinfekterade städservetter i varje rum 

Stoppa ett paket av desinfekterade städservetter i varje rum för bekväm städning och snabbavtorkning under veckan. När du har några minuter att avvara så kan du torka av diskhon, skåp, fönsterbrädor eller någon hylla. Ha ett paket av Dettol® Power & Pure Universal cleaning wipes i badrummet också och torka upp spillet direkt, innan de hinner torka in och blir svårare att städa bort.

 

Använd rätt städ-produkter

Att använda rätt städ-produkter kan göra en stor förändring I din städrutin. Multifunktionella städ-produkter kommer att effektivisera städningen av ditt hem genom att spara dig tid från att springa runt och leta efter olika produkter. När den används som föreskrivet, så dödar Dettol Power & Pure Universal Cleaner Spray 99,9% av alla bakterier och den kan användas överallt i ditt hem – för att städa av köksbänken, handfatet och höga bokhyllor till exempel. För att snabbt desinfektera ytor i ditt hem, Dettol Power & Pure Universal Cleaner Spray kommer snabbt att eliminera bakterier, både på hårda och mjuka ytor. Bara att spraya den som föreskrivet.

 

Minska röran

Att minimera röran i hemmet är ett viktigt städtips och gör städningen mer effektiv. Att hålla alla ytor så rena som möjligt, så att du inte slösar tid på att flytta omkring och ställa tillbaka objekt. På det här sättet kan du enkelt torka av ytan med en desinfekterad städservett. Få in en god vana av att stoppa undan saker så fort du är klar med den och förflytta leksaker från golvet och lägg till exempel i en oanvänd tvättkorg, för att säkerhetsställa att dammsugning och moppning går fort också.

 

Städa uppifrån och ned

Det är en bra idé att städa varje rum uppifrån och ned, speciellt i badrummet och köket. Om damm eller smuts faller ner till marken medan du städar ytorna, så kan de enkelt städas upp efteråt. Spara handfatet till sist – i fall att du måste tvätta dina händer. Logiskt tänkande genom ordningen som du städar ditt hem kommer att öka effektiviteten så att du får mer tid att spendera på dig själv.

 

Dela upp hushållssyslor

Dela ut och utse roller så att alla kan hjälpa till med ansvaret för städning. ”Många händer ett lättare arbete” brukar det sägas, så låt inte bördan att hålla ett städat hem falla helt på dig själv. Att ha din partner och barn involverade kommer att resultera i att städningen sker på en bråkdel av tiden. Du kan tilldela enklare jobb för barnen, så som att plocka upp leksaker, medan de äldre barnen kanske kan damma och torka av borden efter middagen, med desinfekterade städservetter.

 

Att vänja sig vid att ha en ny bebis hemma kan vara uttröttande och det tar lite tid att hitta sin rytm. Förhoppningsvis, genom att använda några av dessa städtips ovan så kan du snabba upp städrutinen så att du kan njuta lite mer av tid för dig själv.