Illness 5 Tips For Staying Healthy During Flu Season

Barn. De försöker fortfarande förstå sig på världen och saker som uppförande och hygien. Det är upp till dig att hålla dem friska och lära dem sunda vanor. Det kan vara svårt för barn att förstå tanken på osynliga bakterier som kan göra dem sjuka, så börja förklara tidigt varför det är en dålig idé att stoppa upp deras fingrar i näsan. Och ännu viktigare: lär dem hur de ska tvätta sina händer och ha bakteriereducerande handtvål i närheten. Få bort bakterierna från de små fingrarna innan de sprids.

Peta i näsan

Usch. Ha servetter nära till hands och se till att ditt barn använder en när du upptäcker att de petar sig i näsan eller torkar av sig med handen någon annanstans. Förklara att det är en ovana som de flesta människor finner äckligt och oförskämt och att det kan sprida bakterier som kan göra dem sjuka. Se sedan till att de tvättar sina händer med handtvål.

Barn ser inte något problem med att dela en läsk, ett sugrör eller deras mat med sina kompisar. Att ignorera problemet med farliga matallergier kan vara en dålig ovana som ibland kan leda till spridningen av sjukdomar. Ett sätt att lösa denna typ av bakterie-delande är att göra det till en vana för barn att tvätta händerna med handtvål före maten. På detta sätt är de mindre troligt att de sprider bakterier till maten som de äter eller till andra.

Peta på sårskorpor

Alla barn får bulor, skrubbsår och skärsår när de är upptagna med att göra saker som barn gör. Vissa barn kan vara fascinerade över deras kropps läkningsprocess. Att övertala dem att ha en linda över såret och att låta sårskorporna lämnas ifred så att de läker ordentligt kan vara svårt. Men att hjälpa dem att tvätta händerna ofta med handtvål och förklara att även små sår kan bli infekterade om vi petar på dem borde hjälpa dem att få lite mer självkontroll. Du kanske kan utmana dem att låta sårskorpan falla bort naturligt och slå vad om hur många dagar det tar. Som med all god hygien, är det bästa tillvägagångssättet att jobba med ditt barn för att få dem att förstå att kroppen behöver läka.