Shutterstock 345329936

Badrumsstädning kan kännas som en oändlig kamp, med det behöver inte vara en överväldigande uppgift. Vi har sammanställt några snabba och enkla tips som hjälper dig att hålla ditt badrum rent och hygieniskt, oavsett hur stökigt ditt hushåll är!

Tips 1: Desinficerande våtservetter

För en snabb och bekväm rengöring, gör Dettol Power & Pure Universal Cleaning Wipes till din bästa vän I badrummet. Våra våtservetter för badrumsstädning kan användas för att torka rent handfat, kakel, toalettsitsar, badkar, soptunnor och badrumsgolvet, och de dödar 99.9% av alla bakterier när de används enligt anvisningarna. De hjälper till att ta bort bakterier, samt fläckar, så det finns inget behov av att använda flera olika rengöringsredskap. Ha en förpackning av engångs våtservetter undanstoppat i ditt badrum för en snabb och enkel badrumsstädning. Att torka rent områden som ofta är utsatta för smuts kommer bara att ta dig några enstaka minuter och det kommer att spara dig mycket tid när det är dags för en ordentlig städning av badrummet.

Tips 2: Tänk på toaletten

Att lämna toalettlocket öppet när du spolar kan sprida bakterier över hela badrummet (även på din tandborste), så stäng alltid locket innan du spolar. Du bör rengöra din toalettstol varje vecka med en toalettrengörare och en toalettborste, och sedan torka av toalettsitsen, locket och spolknappen med våtservetter – det är bara att slänga dem i soporna efteråt.[i]

Tips 3: Dusch och badkar

Det är en god idé att öppna fönstret, hålla igång fläkten och stänga dörren till badrummet när du tar en dusch eller ett bad. Detta hjälper till att förhindra uppbyggnaden av mögel och mjöldagg. När du är klar i antingen duschen eller badkaret, spraya enkelt med en rengöringsprodukt över ytor såsom duschdörren, kaklet och badkaret, torka sedan av med en microfiber trasa. Uppmuntra din familj att göra detsamma och det kommer att förhindra uppbyggnaden av mögel och kalk, vilket kommer att minska den tid du lägger på städning i det långa loppet.[ii]

Tips 4: Lite och ofta

Att badrumsstäda lite och ofta när du har ett par minuter över kan spara mycket tid och möda i det långa loppet. Förvara en förpackning med desinficerande engångsvåtservetter under handfatet så att du kan torka bort tandkräm, vattenfläckar eller annat spill innan det torkar och sedan blir tuffare att rengöra.[iii] Försök också att få det till en vana att männen i familjen torkar av toalettsitsen efter sig så att det är rent för nästa person.

Tips 5: Glöm inte era handdukar

Handdukar, badrumsmattor och duschdraperier är en utmärkt grogrund för bakterier, så glöm inte bort att rengöra dem också. Försök att tvätta badrumsmattan och handdukar en gång i veckan med en tvätt i en hög temperatur (minst 60 grader) tillsammans med Desinfektionsmedel för tvätt, vilket hjälper till att desinficera dem och ta bort illaluktande bakterier. Häng alltid upp handdukarna på tork efter att du använt dem. Om de har legat kvar på badrumsgolvet är det förmodligen en god idé att slänga dem i tvätten.

Tips 6: Multitasking

Att städa badrummet lite och ofta kommer att spara tid när det kommer till att badrumsstäda, men det betyder inte att du kan hoppa över en ordentlig rengöring av ditt badrum. Som tur är, det finns sätt att göra din badrumsstädning mer effektiv. Börja med att lägga i en toalettrengörare i din toalett och ta itu med ett annat område medan du väntar att det ska börja verka. Rengör från toppen till botten, arbeta dig ner från väggarna och kakelplattorna, för att rengöra golvet sist. Tvätta inte ditt handfat förrän i slutet av din städning om du behöver skölja av eller tvätta någon trasa under tiden.

Så där har ni det, genom att följa dessa tips när det kommer till badrumsstädning kommer du förhoppningsvis spara tid och få ett renare badrum under en längre tid.[i] http://www.webmd.com/a-to-z-guides/features/germs-in-bathroom?page=2

[ii] http://www.gov.scot/Publications/2005/05/10103020/30217

[iii] http://www.nhs.uk/chq/Pages/How-do-I-get-rid-of-damp-and-mould.aspx?CategoryID=87&SubCategoryID=873