71 MUMS PROGRAMME 740X400

En ny baby är en oerhört givande och spännande tid för nyblivna mammor. Men som förälder har man ett enormt ansvar för att ta hand den lille. Under babyns första tid när dess immunförsvar inte ännu är fullt utvecklat är det extremt viktigt att skydda babyn från smitta och sjukdom.

Dettol har över 80 års expertis inom hygien och ett stort intresse av att skydda nyfödda och barn från smitta. Det är därför vi varje år informerar över 8 miljoner nyblivna mammor runt om i världen med vår hygienutbildning.

Vi arbetar med en rad olika partners från välgörenhetsorganisationer, icke-statliga organisationer, barnläkare, barnmorskor och olika statliga organisationer i över 40 länder runt om i världen för att nå nyblivna mammor. Vi informerar dem om några grundläggande men ändå effektiva hygienvanor för att hålla dem, den nyfödda babyn samt hela familjen friska. Detta är oerhört viktigt eftersom varje år dör över 800.000 barn under 5 år på grund av diarré, en sjukdom som kan förebyggas genom god hygien.

Vårt mål är att stötta nyblivna mammor och hjälpa dem att hålla sina familjer friska samt informera dem hur små förändringar kan ge enorma fördelar för ett gott skydd för hela hennes familj.

På Dettol tror vi starkt på kraften av hygienutbildning. Det går in i vår kärna av vilka vi är, då det hjälper att skydda familjer från sjukdom och hjälper nyfödda att få en sund start på livet.