Rent och prydligt

Med en bebis som är så ung och sårbar, är det viktigt att hålla ditt hem säkert och så hygieniskt som möjligt. Med mycket som ligger på bordet, kan det ibland tyckas kräva mycket av dig. Här är några tips som nya föräldrar kan följa för att få hemmet rent på kortare tid:


Planera det

  • Var medveten om vad du behöver göra för att hålla dig på rätt spår under veckan. Om söndag är din vilodag (eller så nära du kan komma det), ta dig tid att schemalägga veckan. Håll dig till schemat så gott det går, men bli inte stressad om du hamnar lite efter – det betyder antagligen att du har tillbringat mer värdefull tid med din lilla.

Håll städningen inom räckhåll

  • Du kommer att märka vilka områden som är i störst behov av städning. Håll städmaterialet som du vet att du kommer behöva i närheten, så att du kan pricka av de områdena på listan när du har en sekund över eller när det känns rimligt att göra detta. 

Jobba ihop

  • Delegera uppgifter för maximal effektivitet. Det kommer alltid finnas ett berg av sysslor att ta hand om när din bebis har anlänt. Gör saker mer lätthanterliga genom att dela regelbundna sysslor med din andra hälft. Se åtminstone till att få tid att andas någon gång under dagen!

Var ett team

  • Ibland kommer din bebis vilja vara nära sin mamma hela dagen lång för att känna sig trygg. När du gör någonting som gör det möjligt att sätta på dig bärselen ta med dem på turen, om din bebis gillar ljudet av dammsugaren – ni utgör ett perfekt team, även om en av er sover.