städa efter hunden

För många av oss är våra husdjur precis som våra barn. Vi har haft dem sen de var valpar och fram tills nu har de fått all uppmärksamhet och omsorg i hemmet. Men nu är det en ny bebis med i bilden. Kan tillskottet i familjen göra din hund lite avundsjuk? Ja. Måste det vara så? Absolut inte.

När det kommer till att introducera hunden för bebisen, handlar det om att skapa positiva associationer. Det betyder att låta din hund skapa positiva känslor och reaktioner i närvaron av din bebis. Följ dessa tips för att vara säker på att processen med att introducera hunden för bebisen och vice versa går så lätt och smidigt som möjligt.  

  1. Låt din hund träffa bebisen när båda känner sig lugna. Det finns ingen anledning att nerver ska vara inblandade hos någon av dem.
  2. Låt första mötet gå snabbt. Tillåt din hund att lukta på hans nya vän i några sekunder, avbryt sedan detta och belöna honom för att han lyckats hålla sig lugn genom att ge honom godis.
  3. Undvik att låta hunden slicka på din bebis. Även om hunden vill visa sin tillgivenhet till den lilla, kan det vara ett enkelt sätt för din hund att sprida skadliga bakterier. Det är särskilt viktigt att se upp med sådant medan din bebis immunförsvar fortfarande utvecklas då de är mer utsatta för att bli sjuka.
  4. Tvätta dina händer noggrant med tvål direkt när du ska ta hand om din bebis efter att du har haft någon kontakt med hunden. En pålitlig handtvål är Dettol No-Touch Hand Wash System som reducerar spridningen av bakterier.

Följ dessa tips och låt din hund och bebis bygga en underbar relation så säker (och ren) som möjligt.