glöm inte förbereda hunden för den nya bebisen

För många hundägare som väntar ett barn, kan mötet mellan sitt älskade husdjur och den nya lilla lyckospridaren innefatta mycket oro. Det behöver dock inte vara så. Denna artikel påvisar två viktiga steg att ta innan övergången så att det går så smidigt som möjligt för ditt husdjur.

Steg 1: Kommandon

Börja med din hunds förberedelser, se till att den vet alla kommandon som den bör veta för att den inte oavsiktligt ska skada din bebis. Att lära den att den inte ska hoppa när du håller din bebis i dina armar samt att sitta och ligga ner är de viktigaste förutsättningarna. Träna på dessa kommandon när du håller i en docka eller något annat föremål i dina armar som påminner om en bebis. Ha många leksaker runt omkring för att belöna din hund när den gör som den ska.

Steg 2: Förväntade platser, lukter & städmaterial

Ett annat bra sätt att förbereda din hund för bebis är att börja låta dem lära känna igen vissa syner och lukter som kommer inträffa när bebisen kommer.

Om du vet vilka lotions eller krämer du kommer använda på din bebis, smörj dina egna händer så att din hund vänjer sig vid lukterna med tiden. Städmaterial kan faktiskt hjälpa till här också. Samma sak gäller om du planerar att använda ett desinfektionsmedel i din barnkammare, prova det innan din bebis kommer och låt din hund lukta runt och vänja sig vid lukten. På samma sätt kan du lätt spraya desinfektionsspray på ett material som kläder eller en filt och lägga den nära din hunds sovplats så att den kan mysa med den.

När de nya föremålen och förnödenheterna införskaffas – bilsäten, barnstolar, leksakerna, osv. – ta ut dem från sina paket med din hund i närheten och låt honom lukta på allting.

Innan din bebis kommer, är det bra med lite övning tillsammans med din hund för att göra den stora processen mycket lättare för dina framtida vänner.