342 HYGIENE ON THE GO 740X400

När hela familjen är ute på olika äventyr kan man skapa minnen för livet. Men när man är ute ur hemmet kan det vara svårt att hålla sig undan skadliga bakterier. Tvättmöjligheter är inte alltid tillgängliga och vissa offentliga platser kan vara fyllda med bakterier. Men lyckligtvis har vi några tips så att allt du behöver oroa dig för är vilken rolig aktivitet ni ska hitta på tillsammans som en familj!

De bästa tipsen för en hälsosam dag ute:

Hålla sig ren

  • Du kanske inte har tillgång till en toalett eller rent rinnande vatten. Om så är fallet kan du använda Dettol Desinficerande Handgel och våtservetter för en snabb uppfräschning inför och efter lunchen.

Livsmedelssäkerhet

  • När det är varmt och soligt är det trevligt att äta ute. Men det är viktigt att se till att bakterier som till exempel E.coli, campylobactern och salmonella inte är med på festen. När dessa bakterier sprids, kan de orsaka matförgiftning, magbesvär och diarré.
  • Om du är ute och grillar eller har en picknick, se till att separera rå mat från lagad mat och försöka att minimera matens tid i solen.
  • Om ni alla delar på maten, se till att inga otvättade händer är med i måltiden då bakterier snabbt kan spridas till alla i sällskapet.

Första hjälpen

  • Var beredd på att skärsår och skrubbsår ibland kan uppstå ute på äventyr.Ta några plåster med dig och rengör eventuella sår med rent vatten innan du täcker med ett plåster.

Djur och bondgård

  • Det kan vara väldigt roligt för hela familjen att besöka bondgårdar eller liknande, men det är viktigt att komma ihåg att kontakt med djur kan innebära en risk för infektion. Låt inte något djur slicka ditt barns ansikte och se till att ditt barn inte pussar djuren. Att klappa djuren är däremot ingen fara, se bara till att alla tvättar händerna noga med tvål och rent vatten efter kontakt med djur. Om det inte finns tillgång till vatten eller tvål är Dettols Desinficerande Handgel en smart lösning.