Why is it important to Wash Your Hands

Att hålla dina händer rena är ett av de mest effektiva sätten att hjälpa till att stoppa spridningen av bakterier och hjälpa till att förhindra sjukdomar. Läs texten nedanför och lär dig varför det är så viktigt att tvätta dina händer regelbundet.

  • Bakterier finns överallt. Det är de självklara syndarna som badrummet, men det finns även mindre självklara ställen där bakterier lurar. Barn plockar upp bakterier från att vidröra handtag och att använda delade ytor, som datorer och läshörnor.
  • Bakterier är starka. Enligt hälsovårdsmyndigheten, kan bakterier överleva på vilken yta som helst som du vidrör i över två timmar.
  • Bakterier sprids enkelt. Barn plockar upp många bakterier genom delade leksaker och mellanmål, och genom att röra gemensamma saker som dörrhandtag och dryckesfontäner.
  • De som nyser sprider tusentals små droppar av bakterier och patogener ut i luften. Lär barn att nysa i armbågen istället för i deras händer. Handtvättning är en av de viktigaste försvarslinjerna mot risken att bli sjuk. Barn rör regelbundet sitt ansikte efter att deras händer har kommit i kontakt med bakterier från leksaker och mat. Barn som tvättar sina händer efter mellanmål och lektid med Dettols automatiska tvålpump kommer döda bakterier och minska risken att bli sjuka.

Hälsovårdsmyndigheten rekommenderar handtvättning som det mest effektiva sättet att stoppa spridningen av sjukdomar över hela världen. Lär dina barn varför det är viktigt att tvätta sina händer och hjälp till att hålla din familj frisk.