GERM LARGE

Hur man tvättar händerna

När tänkte du sist på hur du egentligen tvättar händerna? Du har gjort det hela livet, men har du tvättat händerna rätt?

Visste du för att tvätta händerna ordentligt måste du använda rent rinnande vatten med en liten mängd tvål och gnugga dina handflator ihop i minst 20 sekunder? Det är ungefär samma tid som om du sjunger "ja må han leva" två gånger. Du kanske inte vill sjunga högt, men det är en bra påminelse att ta din tid när du tvättar händerna.                                  

God handhygien kan hjälpa spridning markant av skadliga bakterier som kan orsaka diarré, kräkningar och andra skadliga infektioner. Följ dessa 8 steg för att få din handtvätts teknik perfekt!

Bra handtvätteknik

  1. Blöt dina händer med varmt rinnande vatten.
  2. Applicera en liten mängd tvål.
  3. Gnugga dina handflator ihop (inte under kranen).
  4. Gnugga dina fingrar, tummar och mellan fingrarna.
  5. Gnugga dina naglar mot handflatorna.
  6. Gnugga baksidan av dina händer.
  7. Skölj av dina händer med rent rinnande vatten.
  8. Torka med en ren handuk eller papper.

När det är mycket som är på gång kan det vara lätt att glömma bort att man ska tvätta händerna. Försök att göra en rutin så att du får in vanan av handtvätt. Sätt upp en post-it lapp, skriv på handen, lägg in en påminelse i mobilen eller varför inte skriva ut den här listan tills det fastnar?

Handhygien ute på språng

Självfallet kan du inte alltid ha tillgång till vatten och tvål men det är ingen ursäkt för dålig hygien. Du kan använda dig utav en alkohol-baserad handgel som till exempel Dettol Desinficerande Handgel som dödar 99.9% av bakterier och virus.

Applicera en tesked av produkten i din handflata och massera in tills händerna är torra.

Handgel är speciellt andvändbart innan du ska äta eller om du varit i en affär, ute i parken eller i kollektivtrafiken. Kom ihåg att även om dina händer inte är synligt smutsiga bör du fortfarande tvätta dem. Använd endast desinficerande handgel på barn under uppsikt.