Img B-vaccinazione

Om du tillbringar hela dagen med unga barn är du förmodligen blottad för mycket bakterier. Det hjälper inte barn att lära sig om de inte är i skolan och det kan också vara svårt för barn att lära sig om deras lärare missar skolan. Här är några tips om hostande barn under förkylnings- och influensatider som du kan använda i ditt klassrum. Det kanske är utmanande att genomdriva dessa regler hela tiden, speciellt om du är upptagen med att lära ut, men om du håller ett öga på snörvlande och hostande barn så kan du hjälpa hela klassen att hålla sig friskare varje år.

  • Kontrollera barns hosta och snörvlande: håll utkik efter andra symptom, som feber eller om de verkar ha svårt för att hämta andan. Om du måste, skicka barnet till skolsystern så att de inte sprider bakterier vidare till andra.

  • Upprätta och genomdriv en regel för övertäckande: Hostande barn behöver få in vanan att hålla för sin näsa och mun varje gång de hostar.

  • Skapa en regel för handtvättning: barn som hostar i sina händer måste genast tvätta dem. Detta kanske bara fungerar om ni har ett handfat i ert klassrum, men det är ett av det bästa sätten att stoppa spridningen av bakterier via klassrummet. Se till att barnen tvättar sina händer i minst 20 sekunder.

  • Kontrollera snörvlande barn: Om de torkar sin näsa med sina händer eller ärm, se till att de tvättar sina händer och har några servetter i sin bänk. Om du har en liten plastpåse, häng den på deras bänk eller stol och säg åt dem att slänga sina använda servetter där medan de arbetar. Sedan kan de slänga påsen i soporna i slutet av dagen.