Kids

Är ditt klassrum svårt att rengöra? Vi har några tips på hur du kan hålla klassrummet rent genom att enkelt göra det lättare att komma åt vissa platser för att få bort bakterier. Se till att läsa våra andra Artiklar om att förebyggga virus, sjukdomar och förkylning för mer information om rena och friska skolor och klassrum.

  • Minska röran: ärvde du gamla och föråldrade material från den förra läraren i ditt klassrum? Släng dem. Ge bort gamla och skadade böcker och se till att papper och gamla projekt slängs i återvinningen eller dokumentförstöraren istället för att samla damm och bakterier. Dessa saker gör det svårt att torka av ytor när du försöker städa och eliminera skadliga bakterier i ditt klassrum.
  • Ta bort dekorationer och bildprojekt varje månad. Visa upp barnens arbete under en tillfällig tidsperiod, så att de inte samlar på sig bakterier.
  • Eliminera mjuka objekt: du kan ha en myshörna för läsning, men kuddar, sittsäckar och andra mjuka material som mjukisdjur är primära ställen för bakterier och smuts och allergener att samlas på. Eftersom så många barn lider av allergirelaterade symptom, kommer det hjälpa att ta bort dessa saker. Det kan även göra det lätt att hålla ditt klassrum rent genom att låta sopborstar, moppar och dammsugare finnas tillgängliga.
  • Se till att du förvarar mat i stängda behållare. Om du tar med dig lunch och förvarar det i ditt klassrum är det viktigt att du ser till att den ligger i en stängd behållare. 
  • Blockera inte luftventiler med möbler, tavlor eller andra föremål. Dessa ventilatorer skickar ren luft in i ditt klassrum. Om du känner att du vet hur du ska hålla ditt klassrum rent, men att det ändå känns dammigt hela tiden kan det handla om att luften inte filtreras ordentligt. Om så är fallet, prata med en väktare eller en fastighetsskötare.

Konsulterad källa: http://www.ct.gov/dph/lib/dph/environmental_health/eoha/pdf/tips_for_teachers_to_keep_their_classroom_clean_and_healthy.pdf