Classroom Healthy Classroom For Teachers

Ett rent klassrum är ett av de första stegen för att stoppa spridningen av bakterier och patogener i skolor. Läs våra Dettol® tips till lärare för ett rent och hälsosamt klassrum.  

1. Rengör och desinfektera regelbundet

Desinfektera bakteriella områden av klassrummet i slutet av skoldagen. Dessa inkluderar skrivbord, datorer, pennvässare, läshörnan och alla andra ställen som elever delar.

2. Hjälp städpersonalen genom att ha ett snyggt rum

Gör ditt klassrum ”redo att städas” genom att minimera röra och sätta in lösa föremål i lådor eller skåp. Detta låter städpersonalen manövrera hela klassrummet så att de bättre kan städa problemområden.

2. Uppmuntra barnen att tvätta händerna regelbundet

Se till att eleverna tvättar sina händer och inte endast efter att de varit på toaletten. Barn bör tvätta sina händer innan mellanmål och lunch, och så ofta som möjligt runt aktiviteter där de kommer vara i kontakt med varandra.  

3. Ha föremål till hands

Det kan vara svårt att få en hel klass att regelbundet tvätta sina händer, så det är en bra idé att ha handsprit tillgängligt i ditt klassrum. Om ditt klassrum har ett handfat, se till att det är välförsett med en tvål.

4. Skicka hem elever som är sjuka

Och inte bara barnen som säger att de mår dåligt – övervaka din klass och se vilka barn som snörvlar, nyser och hostar mer ofta än vanligtvis.

Ett rent klassrum är en av de första försvarslinjerna från att sprida sjukdomar i skolor. Håll din klass frisk och stark med dessa tips för att bekämpa bakterier!