541 BATHROOM HOTSPOTS

Visste du att rengöringsmedel för kalk och fläckar inte dödar bakterierna i toaletten? Bakterier är värre än fläckar och kan sprida sig till andra områden som du vidrör (till exempel toalettsitsen, spolknappen, kranar och så vidare) via händer som är förorenade medan du besöker toaletten.

För en god badrumshygien, se till att följa dessa råd för badrummets hotspots.

Topp 4 av badrummets hotspots

Handkontaktytor              

Ständigt berörda ytor som till exempel spolknappen, toalettsitsen, kranar, skåpknoppar och papperskorgar kan alla bli förörenade under en vanlig användning av badrummet. Om du har en litet barn som nyss har upptäckt det roliga med att spola kranar och spola i toaletten, är god hygien viktigare än någonsin. Rengör regelbundet vidrörda ytor med ett rengöringsmedel som rengör och desinficerar utan att lämna starka kemiska rester. Detta är möjligt eftersom de aktiva ingredienserna är uppdelade i endast syre och vatten.

Trasor / Svampar      

Badrums-rengöringstrasor och svampar kan innehålla bakterier om de fortfarande är fuktiga. Tvätta regelbundet återanvändningsbara trasor och svampar genom att tvätta separat i en hög tempratur (minst 60°C).

Personlig hygienartiklar  

Tandborstar och nagelborstar kan bli förorenade och därmed fungera som en källa till bakterier. Förvara dessa där det är osannolikt att bakterier kan stänka på dem och skölj dem noggrant under rinnande vatten och torka torra snabbt efter användning.

Glöm inte bort att tvätta händerna             

Händerna är en av de största orsaken till korskontaminering i hemmet. Var noga med att tvätta händerna med tvål och rent vatten efter toalettbesök.