72 SCHOOL CHILDREN 740X400

Dina älskade barn sätter sina händer i alla möjliga sorters kladd dagligen. När du är med dem kan du vaka över dem och se till att de tvättar händerna innan de äter eller efter de varit på toaletten. Men när de är i skolan? Hur vet du att dina goda vanor du har valt för ditt barn följs?

Skolan kan var en plats där bakterier enkelt överförs, eftersom en massa barn kommer i kontakt med varandra. Allt som behövs är ett barn som inte följer sunda hygienvanor för att eventuellt sprida infektion till andra.

Sorgligt nog, i många länder och då särskilt i utvecklingsländerna, dör över tvåtusen barn dagligen från behandlingsbara sjukdomar som diarré och vissa av dessa dödsfall skulle kunna ha stoppats genom den enkla handligen av att tvätta händerna med tvål.

Dettol investerar i många utbildningar runt om i världen för att undervisa unga barn i skolan om sunda hygienvanor. Vi gör vårt program roligt, engagerande och interaktivt för barnen.

  • Under år 2013 nådde vi över 63 miljoner barn i världen med vår hygienutbildning - handtvätt med tvål. Det gjorde vi genom att ge lärare resurser för att stödja barnen i att införa och hålla goda hygienvanor samt att belöna barnen när de håller sina händer rena.
  • I Kina slog vi två världsrekord tillsammans med Rädda Barnen och den lokala hälsokampanjkommittén i Anhui provinsen. 2571 barn slog ett nytt rekord för den längsta kjedjan av handskakning. 366 vuxna volontärer anslöt och slog på så sätt ett till rekord för flest hälsovolontärer för handtvättning.
  • I USA har Lysol, vårt bakterieskyddvarumärke i USA, arbetat med två nationella amerikanska organisationer för att skapa "hälsosamma vanor-programmet", för att utbilda barn i skolåldern i hela USA.

På Dettol tror vi starkt på kraften av hygienutbildning. Det går in i kärnan av vilka vi är, då det hjälper att skydda barn från sjukdom och förbättrar hälsan för hela familjen.